IDA-Project

Wat is het IDA-project?

IDA staat voor Implementatie DatakwaliTijd 2.0 in AGF. IDA is een initiatief van Frug I com, GroentenFruit Huis en GS1 Nederland. Dit project is beëindigd, maar alle beschikbare informatie hierover kan veelal nog gebruikt worden om de data kwaliteit te verbeteren.

Het doel  van dit project is om de kennis en inzichten bij de individuele AGF-bedrijven in Nederland over de impact van DatakwaliTijd 2.0 op het juiste niveau te krijgen door middel van oa de organisatie van verschillende regionale informatiebijeenkomsten. 

Wat is DatakwaliTijd 2.0?

Presentatie Informatiebijeenkomsten

Datakwaliteit en Retail


Nature’s Pride: ‘Datakwaliteit is essentieel voor AGF’

“Datakwaliteit staat helaas nog niet overal bovenaan de agenda van de verssector. Jammer, want datakwaliteit is nodig om de supply chain verder te professionaliseren. Vandaar dat GS1, Frug I com en het GroentenFruit Huis, in samenwerking met retailers, voorlichtingsbijeenkomsten voor de sector gaan houden. We moeten als sector ‘om’, langer wachten is geen optie.”

DatakwaliTijd 2.0 ook voor onbewerkte AGF

De AGF-sector heeft het GS1 DatakwaliTijd 2.0 programma omarmd. Een belangrijk onderdeel hiervan is het laten controleren en goedkeuren van de artikeldata in GS1 DataSource. Voor productinformatie van onbewerkte producten is de AGF-sector een aangepast traject gestart. Ruud Hoosemans: “Bewerkte producten, zoals een blik doperwten, zijn heel wat makkelijker in vastomlijnde datavelden te vatten dan een krop sla of een tros bananen.”

‘Twee procent niet goed is honderd procent fout’

Het verstrekken van correcte productinformatie stelt de AGF-sector voor grote uitdagingen. Denk aan de hoge omloopsnelheid van producten, de grote diversiteit binnen producten en het grote aantal mutaties in productinformatie. Niettemin is juist deze sector als geen ander doordrongen van het belang van datakwaliteit. Kees de Kat, ceo nu van Growers United: “Wij kunnen ons geen fouten veroorloven.”

Informatiebijeenkomsten

In maart en april 2018 zijn in totaal 3 IDA bijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten vonden plaats bij TNI/Harvest House in Maasdijk, Fruitmasters in Geldermalsen en in de veilingzaal van Royal ZON in Venlo. Alle deelnemers ontvingen het speciale Handboek “Aan de slag met DatakwaliTijd 2.0 in AGF” en daarnaast veel praktijkervaring en advies.

Er waren hierbij in totaal 64 deelnemers aanwezig, van 42 verschillende bedrijven.

IDA-Project_3

Aan de slag met DatakwaliTijd 2.0 in AGF

Om u te helpen snel en goed aan de slag te gaan met DK2.0, zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.
U kunt het handboek en de self assesment aanvragen via, en voor overige vragen kunt u contact opnemen met ons via [email protected]