GLN Teelt

Waarom een Global Location Number?

In wet- en regelgeving over voedselveiligheid en traceerbaarheid van voedsel wordt steeds vaker de identificatie van de producten (teler, verpakker, verwerker, etc.) en/of leverancier (distributeur, handelaar, importeur, broken, dealer, etc.) verplicht gesteld. Steeds meer handelspartners, klanten, certificerende instellingen, kwaliteitsorganisaties en overheidsinstanties willen weten wie er verantwoordelijk is voor bepaalde handelingen binnen de keten, of op welke plek een handeling plaatsvindt (akker, kas, verpakkingsstation, distributiecentrum, laadplatform, etc.).

Bedrijven mogen een intern systeem en eigen codering opzetten voor de identificatie van de locaties waar het actief is. Alhoewel een intern coderingssysteem i.p.v. wereldwijd unieke GLN-coderingen op het eerste gezicht de makkelijkste en snelste manier lijkt, kan dit tot diverse problemen leiden als informatie daadwerkelijk elektronisch uitgewisseld gaat worden tussen computersystemen van bedrijven.

Als u meer informatie wil over de GLN code kunt u op onze brochure klikken.

Deze brochure is op aanvraag op hardcopy te ontvangen. Naast Nederlands is deze in de volgende talen beschikbaar: Engels, Duits en Frans

Mocht u interesse hebben in 1 van deze brochures kunt u een email sturen naar [email protected] met onderwerp: Aanvragen GLN brochure NL/EN/DE/FR. Vergeet niet uw adres gegevens achter te laten.

De keten voor AGF-producten

Voordelen GLN code

Een GLN code wordt ook wel GS1-adrescode genoemd. Door gebruik te maken van een GS1-adrescode, beschikken bedrijven over een methode over het identificeren van locaties binnen en buiten hun bedrijf. Voordelen van deze methode zijn:

  • Eenvoudig: Er wordt gebruikgemaakt van een helder gedefinieerde data-opbouw inclusief integriteitscheck, die de verwerking en doorgifte van gegevens vereenvoudigt.
  • Uniek: GLN adrescodes zijn wereldwijd uniek als deze volgens de GS1-richtlijnen voor het toekennen van GLN’s worden gebruikt.
  • Multi-sectoraal: Met een GS1-adrescode is het mogelijk om elke locatie voor elk bedrijf te definiëren, ongeacht de aard en locatie van de activiteiten. Daardoor kunnen GS1-adrescodes in meerdere sectoren worden gebruikt.
  • Wereldwijd: Dit systeem is wereldwijd geïmplementeerd en wordt ondersteund door het internationale netwerk van GS1-organisaties in meer dan 111 landen.