IFPS

IFPS Global

IFPS is de International Federation for Produce Standards, dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende(wereldwijde) vertegenwoordigers van de AGF branche.
Het doel van IFPS is verbeteringen te brengen in de effectiviteit van de Supply Chain in de AGF-sector door te ontwikkelen, implementeren en managen van geharmoniseerde internationale standaarden.
IFPS heeft de Price Look-Up(PLU) nummers in het beheer om internationale standaarden te stimuleren. Momenteel zijn er meer dan 1200 PLU nummers in gebruik.

PLU codes

PLU codes worden al sinds 1990 in supermarkten gebruikt om check-out en voorraadbeheer makkelijker, sneller en accurater te maken. PLU codes worden gebruikt om bulkproducten te identificeren. De PLU codes zorgen ervoor dat caissières de juiste prijs van een product aan kunnen slaan, het verschil tussen een normaal geteelde Fuji appel en een biologisch geteelde Fuji appels kan middels de PLU code worden geïdentificeerd.
Op de IFPS website is het mogelijk om op te zoeken welke producten, welke PLU code hebben. Dit kan door de PLU search pagina te gebruiken op https://www.ifpsglobal.com/

Naast de website is er sinds begin 2017 ook een app op de telefoon beschikbaar. De app zorgt ervoor dat u overal simpel PLU codes kan opzoeken. De app is te vinden in de Apple & Android store en kan gevonden worden door te zoeken op de volgende tags:

PLU codes
Fresh PLU
Frugicom
Fresh PLU codes

Contact

Om contact op te nemen met IFPS kunt u gebruik maken van onderstaande emailadressen.
Let op: De e-mails moeten in het Engels opgesteld worden.

Vragen over IFPS: [email protected]

Vragen over PLU codes: [email protected]

Meer informatie over IFPS kunt u vinden op de website ifpsglobal.com of volg IFPS op LinkedIn.