Cookie instellingen wijzigen
 

Verslag 22 februari 2018

In de bijeenkomst van 22 februari 2018 lag de nadruk op IDA, Implementatie Datakwaliteit 2.0 in AGF. Ruud Hoosemans is geïntroduceerd als nieuwe programma-manager van Frug I Com en door middel van een aantal filmpjes heeft Harrij Schmeitz laten zien dat standaardisatie van locatie-identificatie een volgend aandachtspunt wordt voor Frug I Com. 

Johan den Engelse geeft een presentatie over het werk in de afgelopen tijd en de plannen voor de komende weken en maanden voor het DK 2.0 project. De presentatie kunt u hier downloaden. In maart en april zullen een aantal communicatie-/trainingsmeetings worden georganiseerd. Solutions Providers zijn uiteraard van harte welkom. Officiële start van DK 2.0 door GS1 zal in het tweede kwartaal zijn. Van belang voor ERP leveranciers is om haar klanten te laten nadenken / op te leiden in het gebruik van de referentenstructuur.

In het nieuwe GDSN-profiel voor de sector Levensmiddelen & Drogisterij binnen afzetmarkt Benelux worden aanvullend een aantal specifieke AGF-velden opgenomen. Deze datavelden zijn afkomstig van het GDSN AGF-profiel dat in voorgaande jaren door de GS1 in Europe opgesteld is. Retailer ICA Zweden is toegetreden tot de GS1 in Europe werkgroep. 

Harrij Schmeitz laat met filmpjes over de aspergesteekmachine, de tomatenplukrobot van Panasonic en de teeltregistratierobot van Phenokey zien dat robotisering vraagt om standaardisatie van locatie-identificatie. In de open teelt is GPS daarvoor prima, in de kassen is dat geen optie.

Presentatie

 

 

 

Feedback Solution Providers