Cookie instellingen wijzigen
 

Nieuwsartikel

DatakwaliTijd 2.0: consequenties voor leveranciers

DatakwaliTijd 2.0: consequenties voor leveranciers

Op 25 mei verscheen een artikel van GS1 Nederland over de consequenties voor leveranciers bij het niet nakomen van de datakwaliteitseisen voor Levensmiddelen. Consumenten die online hun (AGF-) producten/artikelen bestellen dienen namelijk ook online juist en volledig geïnformeerd te worden over de etiketinformatie van desbetreffend artikel. 

De verplichting om de online consument te informeren is formeel geregeld in EU Verordening 1169/2011. Onder meer voor bedrijven in het levensmiddelen segment die bewerkte AGF-producten (gesneden groenten/panklaar) verkopen geldt dat zij vóór 1 juli 2018 een Data Management Services (DMS) dienstverlener moeten kiezen om vervolgens hun artikelen te laten goedkeuren. De deadline om vóór 1 juli 2018 een DMS dienstverlener (XXTRACT, eFDRIE of eventueel BrandBank) te kiezen geldt officieel NIET voor AGF-bedrijven met onbewerkte AGF-producten.

 Voor het levensmiddelen segment onbewerkte AGF-producten geldt op initiatief van het bedrijfsleven en Frug I Com/GroentenFruit Huis een speciaal maatwerktraject om het programma DatakwaliTijd2.0 in de AGF-sector te implementeren. Wij raden u absoluut aan om niet te wachten, maar nu al pro-actief aan de slag te gaan met DataKwalitijd2.0, omdat aan het einde van het jaar uw datakwaliteit voor nieuwe en gewijzigde AGF-artikelen voor zowel retail als foodservice volledig op orde dient te zijn. De ervaring leert dat het minimaal vier tot zes maanden in beslag neemt om dit onderdeel goed op orde te krijgen.

Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met  Frug I Com via datakwaliteit@frugicom.nl of Johan den Engelse (06-41598758).

Voor meer informatie wordt verwezen naar het GS1 artikel dat van toepassing is voor bedrijven in de levensmiddelen. De eisen gelden WEL voor het levensmiddelensegment bewerkte AGF-producten (gesneden groenten/panklaar), maar NIET voor onbewerkte AGF-producten.

Gallery

Comments

Please login or register to post comments.

Print
Geplaatst: jun 4, 2018,
Categorieën: IDA,
Reacties: 0,
Tags:
Rate dit item:
Geen rating