Tuinbouwbedrijven met meer ICT-ondersteuning hebben hogere rentabiliteit

Tuinbouwbedrijven met meer ICT-ondersteuning hebben hogere rentabiliteit

Naarmate bedrijven in de Nederlandse tuinbouw groter zijn gebruiken ze meer ICT en halen ze een hoger economisch rendement. Toch maakt het gemiddelde glastuinbouwbedrijf in de praktijk nog maar beperkt gebruik van bedrijfsmanagementsystemen.  Tevens blijkt op veel bedrijven het management niet erg planmatig te zijn. Dit blijkt uit onderzoek dat Wageningen Economic Research heeft uitgevoerd in opdracht van Tuinbouw Digitaal.
dinsdag 11 oktober 2016/Aantal views (688)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Teelt
Tags:
The Netherlands supports SMART HORTICULTURE ASIA

The Netherlands supports SMART HORTICULTURE ASIA

The Netherlands agreed with Frug I Com and the SMART HORTICULTURE ASIA event to support this unique forum in Asia during the Asia Fruit Logistica on 8th September in Hong Kong.

Nynke Runia, Agricultural Counsellor, Embassy of the Kingdom of the Netherlands: “The Dutch Horticulture Industry is working on the impact, and opportunities, of Industry 4.0 , also called SMART Industry, on the use of disruptive technologies in Horticulture. 
maandag 1 augustus 2016/Aantal views (1435)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Tags:

Technologische innovaties op Fruit Logistica 2016

Dat Moore’s Law ook van toepassing is op de tuinbouw, is geen nieuws meer. In 2014 stond het eerste EU Fresh Info Forum & Round Table al in het teken van deze ontwikkelingen. 
woensdag 3 februari 2016/Aantal views (1382)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Tags:

eCrop project geaccepteerd door UN/CEFACT

Standaardisatie-organisatie UN/CEFACT heeft het voorstel voor project eCROP geaccepteerd en dit project vervolgens op de UNCEFACT projecten lijst geplaatst. Met het UN/CEFACT eCROP project kunnen de standaardberichten voor teeltinformatie in de plantaardige sector (akkerbouw, voedingstuinbouw en sierteelt) naar een internationale standaard worden gebracht. Een groot voordeel hiervan is dat UNCEFACT standaard berichten zijn die wereldwijd worden aanbevolen voor gebruik in de internationale handel, o.a. door de WTO, WCO en FAO. Het garandeert ook interoperabiliteit met andere aspecten in (internationale) handel, waaronder die met douane, veterinaire en fytosanitaire certificaten (phyto), verzekering en transport. Het leidt uiteindelijke tot vereenvoudiging van de handelsprocedures, kostprijsverlaging en vergroting van de (internationale) handel.
donderdag 28 januari 2016/Aantal views (1526)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Tags:

No farming without digital farm-data ..

In the first week of December the 2e EU FRESH INFO Forum & Roundtable was held at the SS Rotterdam.
In the program was a lot of attention for farm data in an international perspective. For example there was J. Hulleman of JUMBO Retail who stated that retailers need more and more info of their produce for consumer trust. 
Click here for the presentation >>
donderdag 17 december 2015/Aantal views (906)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Tags:
RSS
123