(klik voor grotere weergave)

 

(Klik voor grotere weergave)

 
Wat is AdresCodeBoek?  

ACB staat voor Adrescodeboek. Het GS1-adrescodeboek is de database waar bedrijven hun unieke GLN nummers koppelen aan specifieke adressen en rollen. Op deze pagina vindt u uitleg hoe het GS1-adrescodeboek werkt en wat u er op dient te slaan.

Het adrescodeboek is te raadplegen via https://adrescodeboek.gs1.nl

Na het openen van deze pagina wordt meteen het inlogscherm getoond. U logt hier in met de aan u, per email, verstrekte gegevens.

 
GLN koppelen  

Na het inloggen kunt u uw gegevens inzien. Hiervoor navigeert u in de horizontale navigatie (bovenkant scherm) naar "Mijn GLN". Hierna komt u op een scherm met een tweede navigatiebalk. In deze navigatiebalk klikt u op "Account gegevens". Hier kunt u de gegevens die bij GS1 zijn opgeslagen van uw bedrijf. Mochten deze gegevens niet kloppen, neemt u dan contact op met Frug I Com Service Desk.

Om een GLN te koppelen aan een specifieke locatie/rol klikt u in de tweede navigatiebalk op "Beheer GLN's". Door middel van een zoekactie op "Global Location Number = 87" vindt u alle GLN's die voor uw bedrijf zijn ingevoerd in het adrecodeboek.

Om een nieuwe GLN toe te voegen drukt u op de knop "Nieuw". Hier dient u de gegevens in te vullen voor de nieuwe GLN. Bij de "Naam" vult u de bedrijfsnaam in gevolgd door het scheidingsteken "-" en daarna gevolgd door de verbijzondering die deze GLN heeft (bijv. "perceel X" of "verpakkingslijn Y"). Het adres is de exacte locatie voor deze GLN. Indien dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij percelen zonder huisnummer), dient u hier het hoofdadres in te vullen.

In de stappen hierna geeft u de rol aan waar het om gaat bij dit GLN nummer (standaard: "Leverancier" Verbijzondering: "teler / verpakker").

In de laatste stap vult u de contactpersoon in van uw bedrijf, waarna u alle ingevoerde gegevens opslaat.

Tot slot kunt u op het tabblad "Beheer GLN's" middels een zoekfunctie op "Global Location Number = 87" bekijken of uw ingevoerde GLN correct is opgeslagen.