Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

10 jaar Frug I Com 10 jaar Frug I Com
Door frugadmin op maandag 23 september 2013 - 3396 x bekeken
Beetje trots, 

Maar uiteraard bescheiden. 

Begin september was het 10 jaar geleden dat we de Stichting Platform AGF-keteninformatie oprichtten. Gisteren was in Düsseldorf het toonaangevende Deutsche Obst & Gemuse Congres (DOGK). Hier mijn visie gegeven op de ontwikkelingen van technologie in de keuken, bij de consument, en in onze Supply Chain. Weer duidelijk, awareness in onze keten is nog steeds niet groot als het gaat om effect deze ontwikkelingen op de sector, zeker internationaal niet. We lopen ver voor in onze aanpak. 

Maar, echt trots kunnen we pas zijn na voordrachten van EDEKA en REWE. De Duitse Retail is helder. GPC (productclassificatie) , GTIN (artikelcode)en GLN (locatiecode) worden komende maanden integraal ingevoerd. Dit gecombineerd met elektronische uitwisseling van "stamdaten" (GDSN). Kortom we maken meters. Waarom trots hoor ik u denken. Nou, trots omdat EDEKA klip en klaar aangeeft dat standaarden klaar zijn dankzij de uitstekende integrale samenwerking met Frug I Com, de Nederlandse AGF leveranciers. Omdat EDEKA GS1 Germany / Frug I Com guidelines met ons logo erop voorlegt als de marsroute voor de Duitse Retail. Metro en REWE gaan hier ook mee aan de slag. Een compliment aan de mannen van de Support Desk en onze Werkgroep Standaardisatie is dan ook op zijn plaats.

Zeker in het licht van het feit dat ik me nog het samenstellen van het eerste actieplan Frug I Com herinner. We moesten aan de bak met een standaard productcodering vond het bestuur. Laten we daar voorlopig onze vingers niet aanbranden was toen mijn advies. Maar nu, 10 jaar later, ligt hij er middels de GPC productclassificatie , niet voor Nederland, niet voor Europa maar Global. 

Maar er is ook een maar. Nu komt het op de waarheid aan. Met implementatie moeten  we in Nederland aan de slag. GLN is inmiddels basis geworden. Maar GTIN en GPC? Op het DOKG toonde UNIVEG haar implementatieroute. Deze week vergadert de Europese groep in Valencia bij ANECOOP. Ook hier worden inmiddels meters gemaakt. Maar willen we blijven voorlopen bent u aanzet  met invoering in uw bedrijf. Frug I com helpt graag, maar kan het niet voor u doen. 

Dan zijn we er hoor ik u denken. Nee, zeker niet. Zoals EDEKA aangaf op het DOGK ligt de volgende uitdaging voor. Samen gaan we werken aan standaard Europees AGF pallet-, doos-, en krat-label. Dit samen met de aanscherping van de berichten voor de AGF. 

10 jaar Frug I Com, nog zat te doen. Zie ik u op ons congres op 14 november? 

Harrij

Ps. Meer weten over deze ontwikkeling  31 oktober infosessie GPC / GTIN / GLN.