Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Ze willen weer wat… Ze willen weer wat…
Door frugadmin op maandag 8 juli 2013 - 3854 x bekeken
Onlangs stuurde Wallmart al haar klanten een brief met de volgende tekst:

Klik hier voor de hele brief.

Het komt er op neer dat producten van telers en handelaren die niet mee doen aan het Produce Traceability Initiative(PTI) af worden gekeurd. Heldere taal. Hierbij dient elke KRAT/DOOS voorzien te worden van een STANDAARD label met hierop in Databar TELER EIGEN GTIN en LOTNR. Hiermee wordt op handelseenheid niveau de keten volledig transparant gemaakt en krijgt elke teler zijn eigen artikelcoderingen (GTIN). Project is volledig GS1-based. Hierbij is vooral het gebruik van Telers eigen GTIN uniek. Tot de participanten in het project behoren naast Walmart een groot aantal andere supermarkten. 

Nu is in de media de discussie ontstaan waarom retailers dit vragen en of ze dat wel mogen vragen. Zeker als ze er niet extra voor betalen. Tja, daar gaan we weer. Enerzijds willen we graag dat retailers koers zetten en dat vooral samen doen. Nu doen ze het en dan vinden we weer dat het niet kan. 

Laat ik ook helder zijn. Initiatieven als deze zijn noodzakelijk om tot een verder gaande noodzakelijk digitalisering en virtualisering van de AGF-keten te komen. Hierbij is voor Nederland al bijna 10 jaar het inzetten van de GS1-standaarden voor identificatie een stip op de horizon. Ook in PTI gebruikt men deze standaarden. Kortom niks mis mee. 

Dus niet zeuren, maar aan het werk in het belang van onze internationale handelspositie.


De Frug I Com Support Desk is goed aangesloten op de initiatiefnemers United Fresh, PMA en CPMA (allen vertegenwoordigd in IFPS). Bedrijven die meer willen weten c.q. behoefte hebben aan Support kunnen contact opnemen met Frug I Com Support Desk. Inmiddels bekijken we binnen IFPS de mogelijkheid voor een informatiesessie tijdens de PMA in New Orleans. Wilt u hier voor uitgenodigd worden stuurt u dan een e-mail naar secretariaat@frugicom.nl. 

Meer info over PTI: http://www.producetraceability.org/