Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Op naar Chili, op naar internationaal..! Op naar Chili, op naar internationaal..!
Door frugadmin op dinsdag 17 april 2012 - 3788 x bekeken

Als ik deze blog schrijf ben ik onderweg naar Chili. Hier vindt de voorjaarsvergadering van het IFPS bestuur plaats. Je vraagt je dan wel eens af. Is het dit wel allemaal waard? Hoe belangrijk is de internationale afstemming voor de Nederlandse AGF keten?

Fact is natuurlijk dat inmiddels 60% van onze export betreft re-export. Volgens de statistieken eten wij Nederlanders ons dood aan de Chileense appels. Maar zonder re-export van deze producten voor onze thuismarkten Duitsland en Engeland exporteren we waarschijnlijk ook veel minder NL product. Belangrijk dus.

Maar er is meer. Afgelopen jaar veel bereikt in Duitsland waar de Frug I Com'ers samen met Duitse retail en handel voortgang gemaakt hebben (dit jaar verwijderd). Na een compleet redesign van de productclassificatie middels GPC behoort de Duitse SAN-kode inmiddels tot het verleden. Deze maand ronden we afspraken af over de toewijzingsregels m.b.t. wereldwijd unieke artikelcodes (GTIN). Een praktische handleiding waarbij meer inzicht wordt verschaft in welke gevallen wel of juist geen nieuw artikelnummer (Barcode EAN-13 of GS1-14) noodzakelijk is. Ook hier zijn we samen aan de bak.

Vanochtend wordt ik dan ook nog eens blij verrast door het verzoek van de Duitse Obst & Gemuse groep om binnen IFPS aan te dringen op participatie vanuit Spanje, Frankrijk en UK in deze groep. Dit voor nog betere internationale aansluiting. Ook vindt men dat de IFPS landen moeten aanhaken bij de GSMP in Vers. GSMP staat voor de ontwikkeling van internationale standaards binnen GS1 Global Office. Kortom onze thuismarkt herkent de rol die we spelen en het totale belang voor de keten en dus ook voor ons.

Er is nog veel te doen ... Zeker internationaal. Aan de bak dus...

Harrij Schmeitz
Schiphol, 14april 2012