Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Time for balance Time for balance
Door frugadmin op maandag 9 januari 2012 - 3965 x bekeken
Een nieuw jaar is altijd een moment om de balans op te maken en goede voornemens voor de komende tijd op de lat te zetten.
 
In Tuinbouw Nederland is dat uiteraard ook zo. Echter, in balans blijven in een onstuimige zee van verandering is niet makkelijk. Immers, je ben al snel te veel bezig met het schip boven water te houden als te koersen naar het doel.
 
Voor Frug I Com was 2011 wederom een bevlogen jaar. Een nieuw Businessplan "Van oogsten naar Toegevoegde waarde" zag het levenslicht. Financiering is nog voor een jaar veiliggesteld. "En dan....." is vaak de vraag. Afgelopen maanden is veel energie gestoken in het Innovatieprogramma "Een SMARTer greenport" binnen Tuinbouw Digitaal. Het is goed te constateren dat dit een prominent onderdeel uitmaakt van de Innovatiecontracten van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Een volgende stap kunnen we nu gaan maken.
 
Voor het komende jaar is het vooral de uitdaging de balans in de sector om te schakelen. De balans van informatie is een noodzakelijk kwaad wat je mee levert naar een toegevoegde waarde en een essentieel kwaliteitsaspect van je product. Toegevoegde waarde bijvoorbeeld door een betere financiële stuurbaarheid van je bedrijf als in FreshFacturing. Of toegevoegde waarde door het "van kenbaar naar SCANbaar maken van het NL-product" in het Faceability-project. Kortom, weer vele en interessante uitdagingen. Waar het er om gaat koers te houden, buiten bezig te zijn, in plaats van met onze eigen sectorproblematiek. Ook hier zal balans in moeten komen.
 
Rest me nog alle bestuurders, BC-leden, Werkgroep Standaardisatie en vooral leden van ons Frug I Com Team te bedanken voor de energie in 2011. Op naar een nog beter 2012.
 
Harrij Schmeitz
Directeur Frug I Com