Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Ketendigitalisering = TOP Ketendigitalisering = TOP
Door HSchmeitz op zaterdag 8 oktober 2011 - 4040 x bekeken
Rond de zomer presenteerden de Top-sectoren hun sector-adviezen. Zo ook de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Een rapport waarin we als Frug I Com de erkenning vinden voor het werk waar we sinds 2003 voor staan: 

Citaat uit de Samenvatting blz.5
Wereldleider in internationaal ondernemerschap.
Wij als sector zullen onze kennis, technologie en ondernemerschap internationaal inzetten om antwoord te geven op werelduitdagingen. Wij versterken onze rol als regisseur van de wereldhandel door te investeren in standaardisatie, ICT en de internationale netwerken van onze productie en handelsbedrijven.

Een standpunt waar we als Frug I Com dagelijks aan werken. Of het nu gaat om de erkenning van Global Location Number door de UNCE (net als door GlobalGAP en KCB), het voortdurend in onze programma’s verbinden van ICT met de sec tor of onze internationale rol in zowel  IFPS (International Federation for Produce Standards) of tijdens de GSMP (GS1 Global Standards Meetings).

Nu worden de Top-adviezen vertaald naar één actie-agenda met maximalisatie van cross-overs tussen sectoren. Dit in een tijd waar de sector door EHEC, slechte prijzen, marktverschuivingen en PBO-discussies volledig op zijn kop staat.  

Laten we hopen dat we er in slagen de ontwikkelingen op het gebied van ketendigitalisering voor Tuinbouw.NL op de actie-agenda te krijgen en de volgende stap te kunnen gaan maken in de Nederlandse AGF-keten “Van Oogsten naar Toegevoegde Waarde”. 

Harrij Schmeitz 

Ps. Toegevoegde waarde vindt u zeker tijdens ons congres op 29 november waar Jim Stolze zal spreken over de Aandachtseconomie: 'Alleen aandacht en reputatie zijn straks nog schaars'. Meer later op onze website.