Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Hard, harder, nog harder..... Hard, harder, nog harder.....
Door frugadmin op dinsdag 29 maart 2011 - 4350 x bekeken

De ontwikkelingen in de technology gaan niet gewoon hard maar lijken wel te exploderen.

Een voorbeeldje. Deze maand werd ik geattendeerd op een artikeltje op de Crunchgear-website van NEC waarbij men technology ontwikkeld voor fingerprint-scanning en iris-scanning, zoals ze op Schiphol gebruiken, aan het testen zijn om automatisch de herkomst  van Groenten en Fruit te herkennen.

Anders gezegd. Bij de teler worden een aantal foto's gemaakt van een geoogste partij meloenen. Hieruit wordt een beeld gemaakt waarmee de patronen worden vastgelegd op de schil van de meloen. Deze patronen zijn blijkbaar uniek aangezien klimaat, weer, grondsoort, ras etc. hier invloed op hebben. Vergelijk het maar met de jaarringen van een boom. Ook nu herkennen ze hier jaren laten het klimaat en de plaats waar de boom gegroeid heeft.

Op basis van dit principe denkt men de Traceability van een product in AGF te kunnen gaan regelen. Of dit gaat lukken weet ik niet. Interresante ontwikkeling is het wel. Meer weten ga dan hier naar het artikel op de website.

Echter, ook in het gebruik van standaarden gaat de ontwikkeling snel. We zien op dit moment op alle fronten het gebruik van GLN (Global location Numbers) zijn intrede doen. Steeds meer organisaties, telers, gaan over tot het gebruik van eigen GLN's om zodoende een correcte basis te leggen voor hun registratie.

Ook is er veel belangstelling voor de ontwikkeling van Global Product Classification. Binnen de datasynchronisatie met supermarkten wordt steeds meer gecontroleerd op de correctheid van deze codering wat voor AGF deelnemers in bijvoorbeeld GS1-DAS nog een uitdaging is.Maar ook hier gaat het steeds harder.

Harrij Schmeitz