Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

En nu doorpakken.... En nu doorpakken....
Door HSchmeitz op dinsdag 1 juni 2010 - 4363 x bekeken

Afgelopen maandag maakte het CDA een verkiezingspagina in De Telegraaf bekend met als kop "Nu doorpakken". Alhoewel ik liever van aanpakken houd is het nu wel tijd om door te pakken in productcodering en classificatie in AGF.

Vrijdag is de internationale stemming, echt waar, afgesloten rondom het wijzigingsvoorstel om in GDSN* de productclassificatie GPC**, Global Product Classification) voor AGF te gaan uitbreiden van 2 klassen (groenten of fruit) naar meer dan 214 klassen. Met 100% Ja is deze wijziging aangenomen en start het traject van invoering in alle systemen wereldwijd. Hierbij is een belangrijke stap gezet in internationale classificatie van AGF producten voor gebruik in de keten.

Aan de tot standkoming van deze standaard is, namens de Nederlandse AGF-sector, schouder aan schouder gewerkt door Harry Geelen (The Greenery), Paul Schreurs (Frankort & Koning), Johan Den Engelse (Frug I Com), Daniëlle Hoekstra (GS1) samen met de specialisten van Metro, Edeka, Rewe, Univeg, Fyffes, Cobana Fruchtring etc. Deze samenwerking is wel bijzonder te noemen. Gewoon goed werk.

Het door Duitsland, samen met Nederland, ingebrachte voorstel is dan ook de basis om door te pakken. Inmiddels zijn we hier alweer mee bezig. Afgelopen week met de Nederlandse specialisten op dit terrein om tafel gezeten. Of het nu gaat om KCB, VWA-PD, Food Compass, G&F-portaal, in al deze trajecten zou er een verbinding met deze nieuwe standaard moeten komen. Waar dit niet past gaan we de standaard zonodig bijslijpen. Ook hier wordt nu doorgepakt.

Wat de praktijk betreft is duidelijk dat de Duitse retailer op korte termijn de standaard zullen gaan inzetten voor in eerste instantie het inkoopproces. Maar snel zullen meerdere trajecten volgen is mijn verwachting.

Samengevat, er zijn weer meer redenen om in uw bedrijf stappen te maken en uw eigen informatiesystemen "global-proof" te maken door gebruik te gaan maken van de standaards uit ons Service Pack. Maar dit geldt natuurlijk alleen voor de professionals onder u .

Tot schrijfs,

Harrij Schmeitz
Coordinator Frug I Com

 

* Global Data Synchronisatie Network, zeg maar het internationale systeem om artikelgegevens te delen, in Nederland bij velen bekend als GS1-DAS.
** GPC , Global Product Classification