Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Stroomversnelling of alles tegelijk? Stroomversnelling of alles tegelijk?
Door HSchmeitz op donderdag 8 april 2010 - 5011 x bekeken

Soms lijkt het er op dat alles tegelijk gebeurt. Of is het gewoon dat toepassen van standaarden nu echt ook in AGF in een stroomversnelling komt.

Vorige week maandag een interresante meeting gehad bij Freshfell te Brussel waar kwaliteits-managers zijn bijgepraat over wat er Internationaal allemaal speelt op het vlak van standaardisatie. Zo hebben we gesproken over Global GAP en GLN-coderingen, Teeltbericht, Productcoderingen etc. Het Teeltbericht is internationaal met veel interesse ontvangen. Na een intensieve sessie van zo'n 3 uur was de conclusie duidelijk. Er gebeurt veel, er is werk aan de winkel. Presentaties vind u op de website van Freshfell.

Dag later een sessie met de Duitse retailers en enkele AGF-bedrijven over de ontwikkelingen van de productclassificatie GPC in AGF. Zeer intensief en met veel plezier werkten mensen van Metro, Edeka, Univeg, Frankort & Koning, Greenery, Frug I Com, GS1 Nederland, GS1 Germany etc., een hele dag aan de ontwikkeling van deze standaard. Hierbij werden in een intensieve samenwerking grote stappen gezet. Samen gaan we hierin verder om deze verder internationaal geaccepteerd te krijgen. Wekelijks vinden er conference calls plaats met deelname around the globe om over GPC te praten. In april reizen H. Geelen (The Greenery, Voorzitter FIC Wgr. Standaardisatie) en J. den Engelsen (Support Desk) af naar Orlando. Hier gaan ze samen met afgevaardigden wereldwijd de laatste slag maken in GPC. Kortom, ze gaan niet om naar Disneyland te gaan maar vooral om hard te werken. Er is hier en daar nog wel een noot te kraken in het belang van de Nederlandse AGF-keten.

Volgende week gaan we een aftrap geven aan de verdere implementatie van CLIENT Export naar Derden landen. Met een opkomst van meer dan 50 personen belooft ook deze aftrap interresant te worden. Heeft u zich nog niet aangemeld dan kan dit alsnog via de website.

Tenslotte bereiken ons veel vragen hoe kom ik aan een eigen GLN-nummer of andere zaken. Hier wordt ook hard aan gewerkt dit centraler en sneller voor de AGF te regelen. Nog enkele laatste loodjes en we komen hierbij u op terug.

Harrij Schmeitz

Coordinator Frug I Com