Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Berlin -5- Stappen in productcodering Berlin -5- Stappen in productcodering
Door HSchmeitz op vrijdag 5 februari 2010 - 4576 x bekeken

Het circus rolt voort. Na een voor sommige heftige nacht op de Kurfurstendam is de laatste dag een feit.

Hedenochtend presenteerden Th. Fuchs (GS1 Duitsland) en H. Lerch (CIO-Office, Retail standards and Indsutry Cooperation, METRO AG) de ontwikkeling van een Productclassificatie Systeem gebaseerd op GS1 - Global Product Coding (GPC). In deze kodering wordt producten onderverdeeld in productklassen.

Voorbeeld: Eerst Fruit , dan Bananen, Apples, Peren, Pitvruchten etc. Vervolgs een verdere verdeling in appelsoorten etc. Kortom een beetje vergelijkbaar met de oude productgroepen op de veiling brief.

Een goeie stap in de richting. Partners in het project zijn indrukwekken: METRO Group, EDEKA, REWE, Cobana, UNIVEG, Inter Weichert, Gartenbauzentrale Papenburg, Fruchtimport van Wylick, Pfalzmarkt, Landgard and Kaiser's Tengelmann. Dus retail, handel en teelt in Duitsland.

Ambitieus zijn de Duitsers wel. Tweede helft van het jaar willen ze deze systemathiek invoeren in Citrus en Banaan. Dat is snel.

Komende weken dus werk aan de winkel dit in Nederland voor te bereiden. U hoort van ons.

Nog een keer rond en dan is het grote circus weer vertrokken. Het was voor Frug I Com een intiensieve week met veel Internationale contacten. Veel vragen, maar een goed gevoel dat we allen sporen in de zelfde richting. Dat is HET BELANG van de Nederlandse AGF om dubbele investeringen en hoge kosten te voorkomen.

Volgende week weer een normale BLOG. Uit een normale wereld.

Tot schrijfs. Harrij