Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Berlin -3- IT's hot....
Door HSchmeitz op woensdag 3 februari 2010 - 4219 x bekeken

Gisteren ging het grote circus te Berlijn dan ook echt van start. Het is wederom ongelooflijk hoeveel bedrijven en mensen hier verzameld zijn rond een business; groenten & fruit.

Gistermiddag startte onze missie met het brengen van de boodschap voor meer standaardisatie in de Freshfel Export/Import Meeting. Opvallend was ook hier weer dat er eigenlijk geen discussie is over welke kant het op gaat maar meer "hoe snel". Tja...

Interresant was de presentatie tijdens de opening van de Fruit Logisitica. In de business presentatie van Olivier Weidner, Director International Quality Management Lidl, was er veel aandacht voor het uitwisselen van informatie. Immers Kwaliteit = Informatie. Lidl, als eerste gestart, met de eis om GLN (GS1 Global Location Numbers) op te nemen geeft helder aan te werken aan meer informatieuitwisseling met de keten. Zo stuurt men in het kader van "bewustwording" over residuen elk jaar 10.000 brieven aan telers met hierin de waarde gescoord bij de controle. Dit vooral om telers te laten zien wat de effecten van hun beleid zijn in het schap.

In deze communicatie speelt digitale informatie een steeds belangrijkere rol is mijn gevoel. Als dit twee-weg verkeer wordt is dit natuurlijk nog interresanter.

Tot schrijf's uit een wit Berlijn waar de olifanten bij de Zoo met hun poten in de sneeuw staan. Ook een mooi gezicht trouwens.

Harrij