Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Berlin -2- Yes WE can.... Berlin -2- Yes WE can....
Door HSchmeitz op maandag 1 februari 2010 - 4192 x bekeken

 

Bij het opstellen van het Businessplan 2009-2011 voor Frug I Com heeft het bestuur gekozen voor een sterkere inzet op de ontwikkeling van de Internationale betrokkheid. Immers investeren in implementatie van GS1 in de Nederlandse keten heeft alleen zin indien we deze standaards ook Internationaal kunnen inzetten.

In het voorjaar 2009 zijn we gestart met het leggen van Internationale contacten in deze waarbij goal was geen nieuwe internationale organisatie op te richten maar te kijken hoe we bij bestaande organisatie konden aansluiten. Internationaal bleek in deze de International Federation for Fresh produce Standards (IFPS) actief te zijn. IFPS kennen we allemaal wel van de zogenaamde PLU-kodes die gebruikt worden en Engelse, Amerikaanse, Canadese, etc. supermarkten als productkodering (het bekende 4 cijferige nummertje). Medio 2009 zijn we lid geworden van deze organisatie en hebben direct een bijdrage geleverd aan de IFPS-GS1 Global Traceability Guideline. Binnen IFPS gaan we nu met Noorwegen samenwerking in de pilot Haluco - interfrukt Oslo.

Ook hebben we contact gezocht met Freshfel en zijn het gepsrek aangegaan te komen tot een Freshfel Werkgroep voor AGF Informatiemanagement. Tijdens Berlijn wordt gestart met deze groep in te vullen.

Blij zijn we dan ook met de volgende stap die nu gezet is door een gezamenlijk persbericht op initiatief van Frug I Com, met een oproep van IFPS, Freshfel en Frug I Com te komen tot meer samenwerking in deze in de keten wereldwijd. Een volgende stap in deze is hiermee gezet.

Zo nu laatste spullen verzamelen, morgen vroeg vliegen we naar de hoofdstad van Fruit & Vegetables Berlijn. Tot blog's.

Harrij

See you in Berlin? Hall 3.2 - B11

Lees Verder..