Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Berlin -1- Het circus komt er aan... Berlin -1- Het circus komt er aan...
Door HSchmeitz op woensdag 27 januari 2010 - 4177 x bekeken

Nog zo'n 150 uur te gaan en het grootste AGF-circus van de wereld gaat weer van start; de Fruit Logistica. Overal wordt koortsachtig gewerkt de laatste dingen nog even te regelen. Ook bij ons. Communicatie staat onder druk. Secretariaat komt het stoom uit de oren. Stand was toch klaar, maar ja komt uiteraard weer van alles bij.

Voor ons is de Fruit Logistica dit jaar de eerste keer dat we er echt aanwezig zijn. Maar we zijn toch een Nederlands project hoor ik u denken. Dat klopt. Maar binnen Nederland hebben we helemaal niets aan standaarden als deze niet internationaal geaccepteerd, georganiseerd en gebruikt worden. Immers in 2009 exporteerden we voor zo'n kleine 9 miljard euro (incl. re-export). Als Frug I Com doen we in Berlijn een dringende oproep aan de gehele internationale AGF-keten meer samen te werken op het gebied van standaarden. Alleen dan kunnen we samen meer taart eten.

Het programma voor Berlijn loopt dan ook al aardig vol. Dinsdag presentatie verzorgen bij Freshfel-meeting, woensdag ondertekening Frug I Com Convenant met Nature's Pride en internationale afspraken met IFPS-collega's, donderdag start van de Noorse Pilot en vrijdag gaat GS1 Duitsland iets vertellen.

Komende dagen zal ik proberen u vanuit Nederland en Berlijn te melden wat er gebeurt in "het grootste AGF-circus van de wereld" als het gaat om standaarden voor Informatie-management.

Harrij Schmeitz

See you at our stand at Fruit Logistica Hall 3.2.-B11