Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Is er Logistiek zonder Informatie? Is er Logistiek zonder Informatie?
Door HSchmeitz op dinsdag 17 november 2009 - 4362 x bekeken

Op 23 november is het afsluitende congres van het jaar van de Agro-Logistiek. Uiteraard heb ik altijd de neiging hier het woordje INFORMATIE tussen te plaatsen. Immers er gebeurt logistiek helemaal niks zonder informatie. Zo gaat er geen vrachtwagen rijden zonder een (standaard) transportopdracht.

Ook in de zogenaamde A-projecten van het Platform Agro-Logistiek ( zie ook de congres website op www.agrologistiek.nl ) is vrijwel altijd informatiedelen & uitwisselen een van de keysuccesfactors voor het voorgestelde verbeteringstraject. Immers lege vrachtwagens kun je alleen voorkomen door informatie over transporten en planningen te delen. Vestiging van diverse bedrijven op een locatie om efficient en duurzaam te produceren vraagt delen van informatie. Out-of-stock vraagt een integrale doorstroming van informatie door de keten etc. 

Hierbij zien we gelukkig steeds meer dat binnen de logistiek gebruik gemaakt gemaakt wordt van (agro)sector overschrijdende aanpakken en standaards. Een goeie ontwikkeling.

Misschien tot volgende week, 

Harrij