Nieuws Artikelen | Categorieen | Zoeken | Syndicatie

Logo's op de gevel veranderen; maar wat gebeurt met de informatiestroom? Logo's op de gevel veranderen; maar wat gebeurt met de informatiestroom?
Door HSchmeitz op woensdag 21 oktober 2009 - 5547 x bekeken

De slag om wie welke Supermarkt vanSuper de Boer overneemt lijkt grotendeels gestreden. 175 tot 200 krijgen een mooi nieuw Jumbo logo op de gevel. Tachtig een C1000-logo. De overige 25 tot 50 van allerhande logo's. Maar wat gebeurt er nu met de ketens?

Deze veranderen volledig. Leveranciers gaan naar andere DC's aanleveren. Telers gaan andere labels/etiketten plakken. Orders komen van andere inkopers met andere e-mails en faxen. Eisen aan facturen veranderen. Productkoderingen moeten anders. Processen en procedure's veranderen. Kortom er is weer werk voor ons allemaal. Tijd voor toegevoegde kosten zou ik zeggen.

De vraag is echter nu of we dit probleem gebruiken als een kans om de informatiestroom tussen de diverse spelers direct om te zetten naar gebruik van Internationale standaarden zodat we direct gereed zijn met alle schakels en afnemers in de keten digitaal te communiceren.

Voor mij een vraag met een helder antwoord. Voor u ook?

Harrij Schmeitz

Ps. Voor uw antwoord op deze vraag kunt u natuurlijk altijd een beroep doen op de Frug I Com Support Desk!