Frug I Com in beeld  
 
Fresh Thoughts  
Het Internet; de grote Gamechanger….
Het Internet; de grote Gamechanger….
Als er iets is wat ons leven, onze manier van communicatie met elkaar en onze manier van zakendoen heeft verandert dan is het wel het Internet. Het Internet is verworden tot een allesomvattend netwerk van communicatieapparatuur die continue met Het Net in verbinding staan. Dit betekent met iedereen en alles in de hele wereld  altijd in verbinding staan. Was enkele jaren geleden het internet vooral voor berichten sturen en informatie zoeken, nu is het dé plek waar mensen contact met elkaar zoeken, ervaringen uitwisselen en meningen verkondigen.  Lees meer...
 
ICT nieuws radar  

Altijd op de hoogte van het laatste ICT nieuws! 

 
FIC in het nieuws  

Frug I Com is in verschillende media terug te vinden. Hier vindt u een greep uit de verschillende publicaties die zijn gedaan over/met medewerking van Frug I Com.

 1. eLab in beeld, Chain, nr. 3, mei 2014
 2. Big Data, Primeur, nr. 5-2014
 3. "Hoe digitaal ben jij", AGF Groothandelstalent, 1-2013
  Een publicatie over de technische ontwikkelingen voor de sector
 4. Fruchthandel Magazine, nr 8
 5. GLN uitrol voor Conference peren naar China
 
Laatste nieuws  

3e EU Forum: Change of the Game in AGF

De spelregels in de AGF-wereld veranderen door informatie (technologie). Daarom is Change of the Game het centrale thema van de 3e EU FRESH INFO Forum & Roundtables. Frug I Com organiseert voor de derde opeenvolgende keer dit toonaangevende evenement voor de AGF-wereld over informatiemanagement, informatiestandaardisatie en informatietechnologie. Het evenement zal op 30 november plaatsvinden op de SS Rotterdam.

Zoetermeer, 20 oktober 2016 – Informatietechnologie verandert de spelregels in alle vakgebieden. Nieuwe bedrijven en concepten ontstaan uit disruptieve technologische ontwikkelingen. Wie had ooit gedacht dat Uber de taxi wereld volledig op zijn kop zou zetten zonder ook maar één taxi te bezitten, of dat Airbnb het grootste hotel ter wereld zou worden zonder eigen hotelkamers? Nieuwe spelers, nieuw spel; maar wat is de impact hiervan op AGF?

De derde editie van het EU FRESH INFO Forum vindt plaats op 29 en 30 November op de SS Rotterdam. Hierbij wordt weer nauw samengewerkt met GS1 in Europe, de International Federation for Produce Standards (IFPS) en het GroentenFruit Huis.

Plenaire sessies

Het Forum begint met een reflectie op de impact van de Change of the Game op de AGF-wereld. Keynote sprekers zullen hun licht laten schijnen op de impact die nieuwe technologische ontwikkelingen hebben op de klant en op de gehele keten. 

Break-out sessies

In de break-out sessies worden zes verschillende thema’s aan de kaak gesteld die allen van essentieel belang zijn voor alle bedrijven die niet op de EXIT-lijst van Gartner willen komen. Gartner voorspelt dat “Digital Business Incompetence” ervoor zal zorgen dat een kwart van alle bedrijven in 2017 hun concurrentiepositie zullen verliezen.

Break-out sessies:

 1. DATA KWALITEIT ; Samen met GS1 Nederland gaan we verder in op hoe data kwaliteit essentieel is voor vers in de toelevering van de retail.
 2. FARM DATA ; De toeleveringsketen heeft steeds meer data nodig van het landbouwbedrijf. In deze sessie zullen de resultaten van het Farm Digital Onderzoek & Innovatie programma worden gepresenteerd.  
 3. TECHNOVATION ; Drones, robots en sensors in onze sector: een update over de laatste ontwikkelingen.  
 4. LOGISTICS ; Zonder logistiek zouden er geen groenten ‘s avonds op je bord liggen. Maar hoe ziet de logistiek van de toekomst eruit?
 5. FACT DRIVEN ; BIGdata verandert de besluitvorming in de AGF-wereld: van op gevoel werken naar beslissingen maken die gebaseerd zijn op modellen: een update over hoe data de olie is van uw bedrijf.
 6. CAPABILITY TO CHANGE; Een van de belangrijkste kwesties is de benodigde capaciteit om technologische veranderingen door te voeren in een bedrijf. Hiervoor moeten processen en competenties veranderen en loopt men tegen angst voor het onbekende aan. In deze sessie zal speciale aandacht worden gegeven aan dit veranderingsproces en de mensen die dit moeten doorvoeren.

Over en uit?

Na deze sessies zult u zichzelf de vraag stellen: moet ik iets doen of zal ik wachten? In een presentatie genaamd ‘Trendz! On to 2030 the impact on the fresh game’ zal de gerenommeerde spreker Richard van Hooijdonk u een kijkje in de keuken geven van de toekomstige trends en de impact hiervan op groenten en fruit.

GFH Directie Diner

Verandering begint op het hoogste niveau. Digitale transformatie van het management in AGF is cruciaal voor de volgende generaties. Het Directie Diner vindt plaats op 29 november als onderdeel van het EU Forum. Tijdens dit diner zullen de CEO’s van de leden van het GroentenFruit Huis discussiëren over the Change of the Game.

Fresh Technology Tour

Op 29 November zal er een speciale tour worden georganiseerd voor buitenlandse bezoekers. Hierbij worden de meest moderne Nederlandse tuinbouwbedrijven aangedaan. Dit jaar zullen we een bezoekje brengen aan de Urban Farm De Schilde in Den Haag: waar hydroponics en aquaponics worden gebruikt voor teelt bovenop het dak van een oud kantoorgebouw. Voor de laatste logistieke ontwikkelingen in de kas gaan we op bezoek bij Ter Laak Orchids: waar elke orchidee een eigen RFID chip heeft!  

Ga voor meer informatie over het 3rd EU Fresh Info Forum naar www.eufreshforum.com

 

Print
Categorieën: Overig
Tags:

Please login or register to post comments.

 
Search Tags 
 
De Frug I Com Radar  

Op de Frug I Com Radar op Pinterest posten de Frug I Com Support Desk alles wat ze zien waarnemen in nieuwe ontwikkeling in ICT voor AGF en Food. Meld je aan voor de Pinterest ...